Костадинов: Османи постави ултиматум на България, не трябва да се подчиняваме

Вчера министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи направи едно изключително скандално изявление, с което на практика потвърди всички наши опасения. Думите на Буяр Османи в София бяха: Всички, които казват, че македонците са българи няма да бъдат допускани в РСМ. Всички без изключение. Наглостта на македонците не е нещо ново. Македонската държава ще продължава своята агресия срещу нас по всички фронтове, докато ѝ позволяваме. Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов в Народното събрание.

“Османи постави ултиматум на българската държава. Той каза “всеки един от вас, който казва, че македонците са българи, няма да бъде допускан в републиката”.

“България не трябва в никакъв случай да се подчинява на този ултиматум, не трябва под никакъв начин да се огъва”, заяви Костадинов.

Костадинов подчерта, че това, за което те са предупреждавали миналата година при гласуването на отпадането на ветото на РСМ, вече се случва.

“Това, което казахме, е, че когато вдигнем ветото, с което на практика се лишавахме от единственото си оръжие, което имаме защита на българите и на българския национален интерес в РСМ, оттам ще последва много сериозна атака срещу нас. Атаката ще бъде в две посоки – чисто физическа към българите в Македония, другата ще бъде в абсолютно всички други направления, за които може да се сетите”, подчерта той.

По думите му никой в България не е използвал език на омразата срещу РСМ.

“Някой някога да е чул заплаха към някой от тези хора, някой някога да е видял българската държава да упражнява говор на омразата от страна на официални български представители? Никога досега, нито веднъж”, подчерта той.

Костадинов каза, че македонският ултиматум цели издигането на желязна завеса между двете държави.