Кражба на цигари вкарва двама кюстендилци в затвора

Наказания „лишаване от свобода“ за двама кюстендилци, които се признаха за виновни в кражба на цигари, определи Районен съд – Кюстендил. Съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемите. Йордан А. ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, а Кирил Л. – наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, като за него съдът привежда в изпълнение и отложено наказание по наказателно дело от 2018 година.

Йордан А. и Кирил Л. се признаха за виновни в това, че на 26.08.2020 г. в кв. „Изток” на гр. Кюстендил на кръстовище, образувано от улиците „Самодивска” и „Казанлък”, от паркиран лек автомобил „Сеат” след предварителен сговор и в съучастие като съизвършители са отнели чужди движими вещи: 38 кутии с цигари от различни марки, на обща стойност 201,40 лева от владението на фирма “Т………” ЕООД – гр. Кюстендил. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Йордан Л. е осъждан, последно на 36 месеца лишаване от свобода, което наказание е изтърпяно на 06.08.2019 г. При Кирил Л. деянието е извършено в изпитателния срок по други две дела от 2018 година.