Крайници в трескава подготовка за събора

Крайници е в трепетно очакване на празника си. На 5 юни, утре, в дупнишкото село ще се проведе традиционния събор. Ден преди това обаче празничната атмосфера се усеща с пълна сила. Търговците вече са разположили шарените си серии по централните улици и на площада пред кметството. Най-нетърпеливите, особено децата първи опитаха от захарния памук и облизаха пръсти от ароматните понички и палачинки. Малчуганите с нетърпение се впуснаха в игрите и разнообразните забавления, които търговците предлагат за празника. Местните заведения кипяха от живот, във въздуха се носеше глъчка, а представителите на реда още от сега бяха заели стратегически позиции и се грижиха за спокойствието и сигурността на хората. Специалисти по поддръжката пък с усърдие подготвяха сцената, от която талантливи изпълнители ще разлюлеят цяло Крайници.

Празникът, традиционно се организира от народно читалище “Развитие-1910 г.” и местното кметство. Началото официално ще бъде дадено на 5 юни от 11 часа на площада в селото. За доброто настроение ще се погрижат изявени танцови и певчески състави от множество читалища в страната. По програма, оркестър “Роял бенд” – Благоевград се качва на сцената в събота от 18:00 часа.
Моментът е особено празничен, тъй като местното читалище чества внушителен юбилей – 110 години, а поетът Васил Нешев представи поредната си стихосбирка на вълнуващо събитие в Клуба на жената.
Очаквайте подробности!
Повече снимки от предпразнично Крайници може да разгледате във фейсбук страницата на  “Вяра” и във фейсбук профила на вестника.
С. Борисова