Красив жест! Дарителки зарадваха с подаръци млади таланти от Самоков

Децата от школа „Наум Хаджимладенов“ в Самоков получиха подаръци от две дарителки.

„Изключително сме благодарни! Има хора с отношение към възможностите и таланта на децата! Хора, които мислят като граждани, наблюдателни и отговорни са, сензитивни са и са добри!“, заяви ръководителят на школата Иван Шуманов.

Стана ясно, че за пореден път дамите Люси Бързанова и Светлана Терзийска помагат за развитието на малките творци. През март те изработиха на ръка оригинални мартеници, а със събраната от продажбата им сума бяха закупени художествени материали за школата. Освен с 40 бр. комплекти от акварелни и акрилни бои, дарителките зарадваха децата и с преносим компютър. А освен това ги почерпиха с пица и лакомства в двора на Девическия манастир в Самоков.

Младите таланти на свой ред подариха картина, чийто автор е Иван Шуманов, на г-жа Светлана Терзийска, която в този специален ден бе рожденничка.

„Следим работата на децата, виждаме тяхното усърдие и надареност. Бихме искали да им помогнем, за да продължат традицията на самоковската художествена школа. Отивчивостта, старанието и професионализма на техния преподавател Иван Шуманов също са в посока развитие и усъвършенстване на уменията на децата“, сподели Люси Бързанова.