Красимир Анев изуми с 6-о място в спринта на 7,5 км на световното в Хохфилцен

Националът: Това със сигурност бе едно от най-добрите ми състезания в кариерата

29-14-03-vasil-krasi-anev-do-posledno-be

Краси Анев до последно бе в зоната на медалите на шампионата в Западен Тирол.

Самоковският ас Красимир Анев изкачи нов връх в кариерата си, финиширайки шести в спринта на 7,5 км на световното първенство по биатлон в Хохфилцен, Австрия. Националът бе един от малкото състезатели, стреляли безгрешно във ветровитото време в провинция Западен Тирол, и с време 24:00,09 мин постигна най-добрия си старт на световни шампионати.

Пред 30-годишния българин завършиха само изненадващият победител Бенедикт Дол от Германия, Йоханес Тингес Бьо от Норвегия, французинът Мартен Фуркад, американецът Лоуъл Бейли и чехът Ондрей Моравец. Зад Анев пък остана целият тим на Русия, легендата Оле Ейнар Бьорндален и куп други знаменитости на един от най-вълнуващите зимни спортове.

„Имах здравословни проблеми на европейското първенство и затова там не успях да разкрия максимума си. Сега обаче съм много доволен от себе си и мисля, че това бе едно от най-добрите ми представяния в кариерата до момента”, щастлив бе след финала Краси Анев.

Надпреварата в Австрия се оказа една от най-силните в историята на българския биатлон, след като младокът Антон Синапов се представи великолепно и с 10 точни изстрела на рубежа постигна нов личен рекорд в кариерата си – 11-о място. Владимир Илиев пък допусна две грешки в стрелбата, но с отлично бягане по трасето финишира 13-и. Така трима българи се настаниха удобно в топ 15 за радост на малцината родни поддръжници край трасето в Хохфилцен.