Красимир Анев и “трикольорите” изненадаха приятно с 8-о място в Руполдинг

 

08-14-02-vasil-anev-pokaza

Анев показа впечатляваща спортна форма по трасето в германския зимен център.

Красимир Анев поведе националната щафета по биатлон към нови висини в Руполдниг, Германия. В бягането на 4×7,5 км “трикольорите” записаха престижната 8-а позиция, като по този начин подобриха представянето си от Поклюка (Словения), където останаха 11-и миналия месец.

Българите дори имаха шансове да влязат в шестицата, но наказателна обиколка на младия Антон Синапов и малшанс при преследването на Владимир Илиев на последния четвърти пост не позволиха на нашите да задминат квартета на Австрия, изоставайки на 1:14,3 мин от първенеца Норвегия.

С голяма заслуга за силното начало на националите бе Анев, който даде 5-о време на първи пост, предизвиквайки одобрителни коментари от зрителите край трасето. Почетният гражданин на Самоков не въртя обиколки, а в допълнение и бяга силно, което го нареди сред челниците.

Похвала за старанието си заслужава и Владо Илиев, дал най-добри показатели сред съперниците си на последния пост.

Победител в надпреварата стана квартетът на Норвегия в състав: Оле Ейнар Бьорндален, Ветле Кристиансен, Хенрик Л`Абе-Лунд и Емил Хегле Свендсен (1:13,40 ч). Среброто отиде в Русия (Алексей Волков, Антон Шипулин, Матвей Елисеев, Антон Бабиков), а тройката оформи съставът на Германия (Ерик Лесер, Бенедикт Дол, Арнд Пайфер, Симон Шемп).

Днес следобед Краси Анев и съотборниците му ще се включат в спринта на 10 км при мъжете. Стартът е в 16,45 ч българско време отново в Руполдинг.