Криминалисти разкриха професионално оборудвана оранжерия за канабис в Крайници​

Арестуван е 43-годишен мъж, собственик на цех в бившия стопански двор на селото

 

Модерна оранжерия за отглеждане на канабис бе разбита в дупнишкото село Крайници. Криминалисти от Дупница са направили претърсване в производствен цех в бившия селскостопански двор в селото. Акцията е проведена под наблюдението на прокурор от Окръжна прокуратура-Кюстендил.

Полицията е установила изградена система за оранжерийно производство и изсушаване на висококачествена марихуана. Разследващите са открили 31 буркана със суха листна маса и 48 засадени канабисови растения. Собственикът на цеха – четиридесет и три годишният В.М., е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Образувано е досъдебно производство за извършени две престъпления – производство и държане без надлежно разрешително на наркотични вещества с цел разпространение, ведно със съоръжения за тяхното производство, както и за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа (канабис). Предстои В.М. да бъде привлечен в качеството на обвиняем и задържането му за срок до 72 часа с постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил. Продължава извършването на интензивни действия по разследване.

За последните 3 месеца това е втора успешна акция на РУ-Дупница по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. В края на февруари от имот в същото село бе иззета таблетираща машина и над 5 кг таблетиран наркотик. Тогава бяха арестувани брат и сестра – Йордан М., на 23 години, и Ралица М., на 30 г. На съдебно заседание в края на април Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова потвърди мярката за неотклонение на двамата – „задържане под стража“.