Криминално проявен с 2, 15 промила помете жена в Ихтиман

Със спътника му се укрили, след размисли се предали в полицията

Късно вечерта в сряда в Районно управление-Ихтиман постъпил сигнал за инцидент с блъсната жена и избягал водач на ул. „Пенчо Славейков“. На място веднага са изпратени полицейски служители и е извършен оглед на местопроизшествието.
По първоначални данни е установено, че лек автомобил „Фиат“ е ударил паркиран на тротоара товарен автомобил „Фолксваген“ и намиращата се зад него жена, която е сваляла багаж, след което водачът е напуснал мястото на инцидента и се е укрил. Вследствие на удара пострадалата е транспортирана в болница с фрактури на долните крайници.

Малко по-късно водачът на леката кола и неговият спътник са се предали в районното управление и са направили пълни самопризнания. Извършен е оглед на автомобила, както и на гаража, в който е бил укрит след произшествието.

Водачът и пътникът, и двамата криминално проявени и осъждани, са тествани за употреба на алкохол и наркотици, като в пробата на водача са установени 2.15 промила алкохол. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.