Кристияна Арнаудска е ученик №1 на Софийска област за 2021 г.

Кристияна Арнаудска, ученичка в Средно училище “Свети Климент Охридски” в град Костенец, стана ученик №1 на София-област за 2021 г. Тя получи награда в категория “Ученик на 2021 г. – зрелостник”. Призът се връчва на най-успешните зрелостници, завършващи средно образование с отличен успех и постигнали успехи в различни областни и национални кръгове на олимпиади, конкурси, състезания и други училищни и извънучилищни дейности.

Кристияна е отличена заради отличен успех, постигнати високи резултати и активно участие в училищния живот, но и заради класиране на национален кръг в олимпиада по БЕЛ.

Началникът на РУО – София-област Росица Иванова връчи почетни грамоти и плакети на директори, ученици и педагогическите специалисти от образователните институции на територията на Софийска област. Призовете са за високи постижения през учебната година в предучилищното и училищното образование.

Традиционната годишна церемония за връчване на почетни грамоти и плакети на РУО – София-област, както и на грамотите „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката, се проведе в уникалния античен комплекс „Сердика“ в центъра на столицата.

В залата за публични събития и конференции, под куполите на зона „Ларго“, в непосредствена близост до останките от антична Сердика, признание за своя труд и умения получиха над 80 души от училищата на Софийска област, като специален гост на тържествената церемония беше областният управител Радослав Стойчев.