Кукленият спектакъл “Роден под щастлива звезда” пътува към Кюстендил

На 15.05. (събота) в 12:00 ч. в Кюстендил, лесопарк “Хисарлъка”, до паметника на Йордан Митрев ще може да се види кукления спектакъл “Роден под щастлива звезда”. Артистите ще се срещнат с децата, за да им разкажат колко силно може да бъде приятелството и колко важно е да следваш смело порива на своето сърце. След представлението децата ще направят своя 3D картичка с мотив от спектакъла в творческата работилница по приложни изкуства с водещ Здравка Кантарева – сценограф на “Роден под щастлива звезда”.„Роден под щастлива звезда” е първото представление от трилогията „Приключения с кораб” по текстове на Туве Янсон, което е по драматизация и режисура на актрисата Маргарита Петрова.

Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова. Фотографиите на Спасияна Сергиева, които може да разгледате на съпътстващата изложба, ще представят творческия процес по създаването на спектакъла.Продължителността на представлението е 50 мин.Продължителността на творческата работилница е 40 мин.

Представлението се реализира с финансовата подкрепа на програма “Дебюти” на Национален фонд “Култура”, Министерството на културата и с партньорството на Фондацията за изкуство и култура “Пространства”.