Кулинарен конкурс: Гответе с „Вяра”… и с любов: Точена баница с пълнозърнесто брашно и кисело зеле от Росица Шопова

Росица Шопова е поредният участник в кулинарната ни игра. Ето нейната рецепта за точена баница с пълнозърнесто брашно и кисело зеле: „Нужни са брашно 50 на 50 бяло и пълнозърнесто, сол, лъжица оцет и 2-3 лъжици олио и хладка вода.

Замесва се меко тесто, разделя се на топчета, които се намазват с олио и се оставят да почиват. Киселото зеле се запържва с олио и червен пипер, докато омекне, бърка се да не загори. След около половин час е готово и зелето, и тестото.

Разточваме корите върху покривка, поръсена с царевично брашно, и ръсим с плънката и малко олио. Завиваме на руло и редим в тавичка. Поръсваме с олио и пак оставяме баницата да си почине около 10-15 мин., след което печем на 180 градуса за около 40 мин. Изваждаме от фурната, поръсваме с вода и покриваме с кърпа. Да ви е сладко”.

Вестник „Вяра” ви хвърля (готварската) ръкавица – изпращайте ни вашите рецепти за любими гозби – ние ще ги публикуваме, а след 1 месец най-харесваната рецепта ще спечели награда. Победителят ще бъде избран от вас – този, който получи най-много харесвания във фейсбук. Изпращайте ни вашите рецепти във фейсбук и на balgarkanews@gmail.com. – за кулинарния конкурс.