Кънка Витова от Кюстендил №1 по стрелба с лък, Росица Иванова вицешампион в колоездене при „смесените двойки” и трета на стрелба с лък

Кънка Витова

Кюстендилският СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005″ вицешампион по стрелба с лък в категория „Б1” на надпреварата в Дряново

 

Кънка Витова е новия шампион  в кат „Б2/3” по стрелба с лък, Росица Иванова вицешампион в тандемното колоездене при „смесените двойки”. Двете дами са част от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005″ Кюстендил , който взе участие в първото Държавно състезание по тандемно колоездене за хора със зрителни увреждания на федерация „Спорт за хора със зрителни увреждани„ и Петото държавно състезание по стрелба с лък проведени в Дряново.

Росица Иванова

Състезанието с велосипеди тандем. се проведе на вело алеята в село Цинга близо до Дряново. При хората със зрителни увреждания има водач на колелото и отзад е човека с увреждания. Състезават се в три категории-  дамски тандем, смесен и мъжки тандем. Състезанието е на 500 м по време.

В него СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” участва с две тандем ни двойки, като двойката със състезател Росица Иванова спечели сребърния медал при „смесените тандеми”, другата ни двойка стана четвърта. Това е голям успех, тъй като клуба не разполага с тандемно колело, а конкуренцията е голяма, въпреки , че се провежда за първи път. Участваха представители от почти всички спортни клубове членуващи в федерацията .

Състезанието по стрелба с лък на федерацията се провежда в две категории- „ Б1” и „Б2”. В категория „Б1” стрелят хората с нулево зрение и маски, а в Б2/3 слабо виждащи без маски и всички стрелят със „спотватър„.

СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” участва с по 4 състезатели в категория . „Спотър” на отбора беше Венцислав Великов, който е и треньор. В  кат. „Б2/3” участваха 38 състезатели на федерацията , а в кат „Б1”-  17 състезатели .

В кат. „Б2/3” шампион стана Кънка Витова , а бронза в кат „Б1” спечели Росица Иванова. При слабо виждащите и четиримата състезатели на клуба са в шестицата.

” В другата категория отбора се класира на второ място с равен брой точки с СКИ ”Витоша” София , но те по вторични показатели спечелиха първото място, а отбора на СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” стана „вицешампион”. Безкрайно съм доволна от приставянето на всички наши състезатели и от треньора ни Венцислав Великов, без който не бихме могли да се справим”, сподели новата шампионка по стрелба с лък и председател на клуба Кънка Витова.

Краси Ценкова