Кюстендилецът Антоан остава под стража за нарушена заповед за домашно насилие

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража”, взета по отношение на 26- годишния кюстендилец Антоан А. Той е привлечен в качеството си на обвиняем за неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие в полза на Р.Т. и за хулиганство.

Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъпленията, за които е привлечен като обвиняем, на база събраните към момента доказателства, както и че съществува реална опасност да извърши друго престъпление.

Антоан А. е осъждан 4 пъти през последните 4 години за престъпления от общ характер. На първа инстанция Окръжен съд-Кюстендил му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години за престъпление по чл. 354а, ал.1 – за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. По същото дело 83-годишната му баба получи условна присъда. Делото е на втора инстанция в Апелативен съд-София.

Определението на Окръжен съд-Кюстендил, с което по отношение на Антоан А. е потвърдена мярка за неотклонение „задържане под стража“, е окончателно и не подлежи на обжалване.