Кюстендилската гимнастичка Даяна Димитрова със злато от първото състезание за годината

Гимнастичките на "Велбъжд"

Клуб “Велбъжд” взе участие с 10 състезателки в турнира Angels cup

Проведе се първото състезание по художествена гимнастика Angels cup след пауза от около четири месеца. Домакин и организатор бе СКГ ЦСКА. В турнира участва СКГ „Велбъжд” (Кюстендил) с 10 гимнастички във възрастите девойки старша и жени. При девойките старша възраст, категория „Елит”, участие взеха Василена Димитрова (2008 г.), която се класира на 5-о място в многобоя, 5-а на обръч и 4-та на топка и бухалки, Ралица Стоилова (2007 г.) зае 6-о място в многобоя, 4-то място на обръч и топка и 6-о място на бухалки, Цветозара Миленкова (2007 г.) остана четвърта в многобоя, като спечели бронзов медал на обръч и сребърен на топка, Нилана Колевска (2007 г.), която се нареди втора в многобоя, втора на обръч и първа на бухалки, Рая Сръндева (2006) се класира на 5-о място в многобоя, 1-во на обръч, 3-то на бухалки и 6-о на топка, Цветомира Тодорова (2006) се нареди на 7-о място в многобоя, 7-о на топка, 6-о на бухалки и 4-то на лента.

При девойките старша възраст, категория А, Белослава Кенова се класира трета в многобоя, трета на топка и първа на лента.

При жени, категория „Елит”, Даяна Димитрова направи добро представяне, като допусна грешки, които не й попречиха да заеме почетното първо място в многобоя. Тя взе златото и на обръч, като остана пета на топка и шеста на обръч.

Треньори на децата са Валя Машова, председател на СКГ „Велбъжд”, Елена Близнакова и Весела Николчова.

“Желаем здраве и успешно представяне на следващите състезания на нашите гимнастички”, казаха от кюстендилския клуб.

Краси ЦЕНКОВА