Кюстендилските грации от „Велбъжд“ се срещнаха със Златната Ерика

Приятна изненада за момичетата от клуб по художествена гимнастика „Велбъжд” (Кюстендил). По време на държавното клубно първенство, което се проведе в зала „София“, те се срещнаха с олимпийската шампионка от Токио 2020 Ерика Зафирова. Грациите побързаха да се снимат със своята любимка, която е бивша възпитаничка на тяхната школа.

„Желаем успех на целия ансамбъл, както и на Боряна Калейн и Татяна Воложанина на Световното първенство, което ще се проведе в Япония в края на месеца. С вас сме, момичета!“, заявиха те.

Ерика Зафирова е почетен гражданин на Кюстендил. Тя е родена на 7 май 1999 г. в Града под Хисарлъка.

Първите си стъпки в художествената гимнастика прави в отбора на “Велбъжд” (Кюстендил) с президент Блага Шишкова, а първата треньорка на Ерика е Валя Машова.

Валя Машова като треньор е дала старт в кариерата освен на олимпийския шампион Ерика Зафирова, и на члена на националния отбор ансамбъл жени Вая Драганова.

Г-жа Машова е подготвила много медалистки от държавни шампионати и успешно продължава традициите на Кюстендилската школа по художествена гимнастика „Велбъжд“, създадена от Райна Афионлиева.