Кюстендилските състезатели от “Тонус” грабнаха златото и купата по аеробика

Четиридневен кюстендилски десант сътвориха състезателите на кюстендилския клуб по спортна аеробика “Тонус”, които обраха отличията и купите на ДП клас “А” и на ДОП за мъже и жени на Аеробик фест и ДП клас “Б” за девойки. Всички надпревари се проведоха в спортна зала “Строител” в Пловдив, а възпитаниците на Галя Миткова и Соня Александрова показаха хъс за победа, стил, класа и майсторство в своите композиции на квадрата.

Златни медали и купа от Държавното отборно първенство за мъже и жени клас “А” грабнаха: Силвия Харалампиева, Владислава Пичурова, близначките Деница и Елица Милеви и Михаил Лучански. Над всички в Аеробик фест бе Симона Ръждавичка, която се окичи със златото и вдигна купата на победител в конкуренция с над 20 участници. Кюстендилската школа грабна и златни медали от ДП клас “Б” при Голяма формация 12-14 г. Сестрите Каролина и Мария Шаркови, Вероника Копаранова, Сияна Караджова и Михаела Димитрова бяха с класа над останалите и си заслужиха първото място. Малката формация – сестри Шаркови от ДП клас Б, спечелиха и два бронзови медала. Другата малка формация – Вероника, Сияна и Михаела, се наредиха на пето място.

Два сребърни медала завоюваха от Държавно първенство клас “А” за мъже и жени Симона Ръждавичка и Михаил Лучански. Представянето на двамата бе блестящо на шампионата и те се окичиха и с още един медал – бронзов, но в индивидуалната надпревара.

“Въпреки всичко, което ни се случи, визирам трите кражби от залата ни в последния месец, всички се представиха чудесно и ме направиха щастлива и горда. Благодаря им за емоциите, неизмерната радост и удовлетворението, което изпитах. Разбира се, огромна благодарност към треньорския екип за всеотдайността и търпението. Няма как да не съм доволна от постигнатите резултати”, каза председателят на СК “Тонус” Галя Миткова.

Краси ЦЕНКОВА