Кюстендилски гимнастички с отличия от купа “Феникс”

  • Цветозара Миленкова и Мишел Иванова втори в многобоя, Нилана Колевска трета от международния турнир

 

Състезателките по художествена гимнастика на клуб “Велбъжд” направиха поредното си впечатляващо представяне на килима. Този път арена на техния талант бе столичната тренировъчна зала “Арена армеец”, където кюстендилските грации спечелиха куп отличия от международния турнир за Купа “Феникс”.

Организатор на спортната проява е клуб “Феникс” с президент Красимира Филипова, а в тридневната надпревара своите композиции представиха над 600 гимнастички на различна възраст от 24 клуба от България, Австрия, Египет, Франция и Русия.

Клуб “Велбъжд” взе участие с 37 талантливи състезателки с треньори Валя Машова, Весела Николчова и Габриела Бурназка, които си оспорваха медалите в кат. „Елит”, А кат., както и В, Б и Ц категория. В тези 3 категории участваха 20 деца от кюстендилската школа и завоюваха 10 златни, 7 сребърни и 3 бронзови медала.

В кат. „Елит” Цветозара Миленкова, Нилана Колевска и Мишел Иванова демонстрираха класа и заслужено се окичиха с отличията. Цвети се нареди втора в многобоя род. 2007 г., завоювайки първо място на лента и втори на въже и топка. Сребро в многобоя завоюва и Мишел при род. 2005 г. Тя грабна 2 златни отличия на топка и въже и бронз на лента. На трето място в многобоя завърши Нилана при род. 2007-а. Тя грабна първото място на лента, а на въже и бухалки се нареди трета.

В кат. А с по 3 златни медала се окичиха Василена Йорданова 2008 г., Даяна Димитрова 2005 г. и Йоанна Стоева 2004 г. Рая Сръндева 2006 г.  6 м. на многобой и 3 м. на топка, Ивайла Стоянова 2010 г. спечели две шести места на многобой и въже, а Светослава Георгиева 2009 г. записа пето и шесто място, съответно на въже и обръч.

Кюстендилската школа участва и с два ансамбъла в Б кат. Девойки младша възраст до 10 г. се наредиха 2-ри на 5 топки, момичета двойки на топки 4-то място и девойки младша възраст на 4 обръча също четвърти.