Кюстендилски фотограф спечели конкурс със снимка на Полскоскакавишкия водопад

Владислав Чанев

Професионалният фотограф Владислав Чанев от Кюстендил спечели първо място в конкурса “Любими места на картата на България”. Той грабна отличието със снимка на Полскоскакавишкия водопад. Кадърът е заснет през месец ноември. Чанев благодари на Ива Брусарска за това, че е направила възможно участието му в конкурса, както и на всички, които са го подкрепили.

Полскоскакавишкият водопад

Над 1600 снимки на забележителни кътчета от цяла България станаха част от конкурса “Любими места на картата на България”. Той бе организиран във връзка със Световния ден на Географските информационни системи (ГИС). В рамките на един месец любители и професионални фотографи имаха възможност да се докоснат до ГИС технологията и да представят свои авторски кадри на красива България. С всички фотографии беше създадена интерактивна карта на най-любимите и впечатляващи кътчета на България. Картата, достъпна на линка https://arcg.is/TOq4G0, позволява на всеки да разгледа забележителностите, заснети през обективите на над 250-те участници в конкурса.

Снимката на Неси Арнауд  “Божията милувка” на манастира “Св. Иван Рилски”

След Владислав Чанев се нареждат Елена Божкова, със снимка “Там, където времето е спряло”, Синеморец, и Борислав Узунов със снимка на параклис “Св. Йоан Летни” на един от хълмовете над язовир “Пчелина”.

Кадърът на Георги Раев “Below the peak” на вр. Мальовица в Рила

Организаторите връчиха и две специални награди на Неси Арнауд за снимката “Божията милувка” на манастира “Св. Иван Рилски” и на Георги Раев за снимка “Below the peak” на вр. Мальовица в Рила.

Краси Ценкова