Кюстендилци настръхнаха срещу шефа на ОП УОИ Е. Йорданов, паркира на място за инвалиди, той: Колата е на майка ми, тя е с изкуствени стави

 

08-01-%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%8f%d0%bd-%d0%b9%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2
Емилиян Йорданов

Снимки на ауди с номер КН 4004, което управлява шефът на Общинското предприятие „Управление на общинските имоти“ в Кюстендил Емилиян Йорданов, паркирано на място за инвалиди, изпратиха възмутени читатели. „Как може здрав, прав мъж да паркира на място за инвалиди“, възмутиха се те.

08-01-05-67574001611_o 08-01-05-73141_o

Автомобилът е заснет на ул. „Христо Ботев“ в областния град, на предното стъкло се вижда инвалиден стикер. Потърсихме за коментар кмета на Кюстендил Петър Паунов. Справката, която направиха от администрацията, поискана от градоначалника в КАТ и местни приходи, показа, че колата се води на името на Людмила Зафирова. Потърсихме за коментар и самия Емилиян Йорданов. „Колата се води на името на моята майка, а аз я карам с пълномощно, не виждам нищо лошо в това. Стикерът е напълно законно издаден и не е фалшив. Майка ми има решение от ТЕЛК, тъй като е инвалид, получава и съответната пенсия за инвалидност. Има поставени изкуствени стави. Още при закупуването на колата в съответния договор за продажба, е упоменато нейното име. Колата може да я управлява всеки. Днес (б.р. – вчера) трябваше да я закарам, за да си купи медикаменти от аптеката в комплекса до ул. „Христо Ботев“ и след това заредихме с газ. Когато аз не мога да я закарам, въпросното ауди го кара и моят баща“, каза, потърсен за коментар, пред „Вяра“ Емилиян Йорданов.

„Колата я ползвам и карам със знанието и разрешението на моята майка. Не виждам нищо нередно в това. Возя я, когато се налага и до личния лекар, така че инвалидният стикер ни е необходим, той дава възможност за по-лесно паркиране“, уточни Йорданов. Майка му също имала свидетелство за правоуправление, но заради лошите атмосферни условия, а и заболяването, от което страда, медиците не й препоръчвали да сяда зад волана, добави още началникът на Общинско предприятие „Управление на общинските имоти“.