Кюстендил и Рилски спортист извъртяха 0:0 на „Осогово“

Стадион "Осогово", снимка архив

Ташко СУЛЬОТОВ

Мачът от 17-и кръг за първенството на ЮЗ трета лига, група Б, между отборите на ФК Кюстендил, воден от Мартин Йорданов и Рилски спортист (Самоков), воден от Николай Николов-Чезето (бивш ст.треньор на домакините), се игра на стадион „Осогово“. Тази среща беше от особено значение за двата отбора. При победа за домакините се запазваха шансовете за атакуване на първото място в таблицата. При победа за гостите пък загубата представляваше отдалечаване от петицата. Всичко това предвещаваше, че двубоят ще бъде оспорван. Наставникът на Рилецо познаваше много добре играта на местните и умело със схемата на игра, която приложи, се противопоставяше на футболистите на ФК Кюстендил. В 10-та минута при образцова контраатака на Рилски спортист Стефан Неделчев тръгна по левия фланг, насочи топката към Радослав Василев, той я върна майсторски на Петко Петков (син на екснационала Ивайло Петков), последва шут от 20-тина метра и топката се оплете в мрежата на Александър Михайлов за 0:1. Заформи се люта битка в центъра на терена, но нямаше опасни голови ситуации и пред двете врати и края на полувремето дойде при 1:0 за гостите.

След почивката срещата започна с превес за отбора на кюстендилци. В 52-ра минута Андрес Пасколо позволи нападател на домакините да му отнеме топката, който обстрелва директно Майкъл Матев, стражът на гостите отби кълбото, но в добавката Даниел Гогов не сгреши за 1:1. До края на срещата нови голове не бяха отбелязани от страна на футболистите и на двата отбора.

След мача старши треньорът на Рилски спортист Николай Николов сподели: „В този мач можеше и да победим, и да загубим. Все пак спечелихме ценна точка срещу единия от най-добрите отбори в групата – Кюстендил, и то като гости. Тази точка е много ценна и съхранява надеждите ни за класиране сред първите пет в групата. През следващата седмица нашите футболисти ще изиграят два мача. В сряда ще гостуваме на Сливнишки герой в мач за Купа на АФЛ, а в събота ще домакинстваме на Надежда (Доброславци) в мач за първенството”.