Кюстендил официално с нов областен, обеща работа без партийни пристрастия

Дупничанката Катя Димитрова е новият областен управител на Кюстендил. Днес се проведе официалната церемония по приемственост, на която досегашният областен управител Александър Пандурски поздрави своя колега.
Той заяви още, че с неговия  екип са дали своя принос за развитието на областта. “Една от основните ни задачи бе провеждането на честни избори – резултатите, от които бяха удовлетворителни за едни и не толкова, за други. Предизвикателствата, пред които бяхме поставени бяха свързани главно с пандемията от COVID-19. В Кюстендилска област запазихме максимално нормална и спокойна обстановка. Една от големите ни задачи бе и разрешаването на проблема с регламентираното сметище в град Дупница”, заяви Пандурски.
От своя страна новопостъпилият областен управител увери, че застава на поста с желание и ще работи в полза на областта.
“Моята главна задача оттук нататък ще бъде да защитавам законността и да отстоявам справедливостта”, каза Катя Димитрова. Тя допълни, че сред първите й задачи ще бъде организирането на среща с всички кметове и представители на изпълнителната власт в област Кюстендил с цел изготвяне на общи планове за работа.
“Искам твърдо да заявя, че всички кметове на общини и населени места могат да разчитат на мен. Ще разрешавам проблеми и ще помагам с каквото мога, защото кметовете са най-близо до хората и познават техните нужди и потребности. За казуси от обществен интерес ще подкрепя всеки кмет, без значение от партийната му принадлежност”, посочи още Димитрова.
Тя е от Дупница, юрист с дългогодишен опит като адвокат. От 2002 г. е член на Адвокатска колегия Кюстендил. Изучавала е “Държавно управление и администрация” в Стопанска академия “Димитър Ценов” и Право в ЮЗУ – Благоевград. Катя Димитрова е от квотата на Има Такъв Народ.
От Министерски съвет ще бъде назначен един заместник областен управител. Той ще бъде от квотата на “Продължаваме Промяната”.