“Левски” (Долна баня) с категорична победа над новака “Средногорец 2016”

В първи кръг от Областната футболна група – Изток есенен полусезон се срещнаха отборите на “Левски” (Долна баня) и новият тим в групата – “Средногорец 2016” от Златица.

След мъжка и борбена игра през 90-те минути на отлично подготвения терен на спортния комплекс в рилския град домакините от “Левски” победиха гостите от средногорския град с 6:1.

Летящ старт за „сините” в първия кръг, като резултатът бе открит още в 26-ата минута с гол на Юлиян Христов, в 30-ата минута Валери Беров покачи на 2:0 за домакините.

След почивката в 51-вата минута Валери Беров отново реализира за 3:0 за домакините. Две минути по-късно пък Огнян Стефанов покачи резултата на 4:0 за „сините”.

Още два гола за “Левски” направи в противниковата врата Валери Беров в 56-ата и 65-ата минута на второто полувреме.

В края на срещата гостите от Златица чрез Трайко Кацаров в 80-ата минута от пряк свободен удар реализираха за 6:1 и така главният съдия Мариян Гребенчарски с помощници Николай Банков и Димитър Шопов, с дежурен делегат от БФС Костадин Николов (бивш голмайстор на “Б” РФГ през сезона 1992/1993 година) свириха край на двубоя.

На коректния и добър мач между двата отбора без картони бяха около стотина зрители по трибуните, сред които бе и президентът

на долнобанския отбор Владимир Джамбазов – кмет на община Долна баня.

Мачът премина при стриктно спазване на новите условия на противоепидемичната обстановка, причинена от коронавируса, като заслугата бе и на двамата треньори на отборите – Иван Габеров и Боян Иванов.

Любо КУЗЕВ