“Левски” разгроми опашкаря “Пирин”

“Левски” записа втора поредна победа в първенството за първи път през този сезон. “Сините” се наложиха с 3:0 над последния в класирането “Пирин” Благоевград в мач от 12-ия кръг на шампионата, предаде bTV.
Марин Петков отбеляза два гола, а Билал Бари вкара третия, разписвайки се във втора поредна среща.

Домакините започнаха мача по-добре. Още в шестата минута Билал Бари опита удар, но Ник Хенгелман спаси. В 19-ата минута Бари засече с глава центриране от корнер, но топката мина покрай вратата.

“Сините” поведоха в 26-ата минута след гол на Марин Петков, който се възползва от подаване на Георги Миланов. Първоначално попадението беше отменено заради засада, но след проверка с ВАР бе признато за редовно.

В 56-ата минута гостите бяха близо до изравнителен гол, но след удара на Станислав Костов топката уцели напречната греда.

Малко след това “Левски” покачи на 2:0. Радослав Цонев центрира от корнер, Станислав Манолев опита да изчисти топката, но само я отклони, а Марин Петков отбеляза втория си гол в мача.

В края Бари отбеляза третия гол за “Левски”, след като се възползва от грешка на вратаря на “Пирин”.

С тази победа “сините” събраха 14 точки и са седми в класирането. Активът на “орлетата” е 8 точки на последното място в таблицата.