Левуново показа класа и вкара пет на „Ветрен” в Полена

„Спортист” (Падеш) е лидер в областна група „Струма-1”

Срещата между ФК „Ветрен” (Полена) и ФК „Левуново-2014” завърши при резултат 3:5. Четата на Костадин Миндов успя да спечели трите точки с качествена и резултатна игра. Първият гол в срещата падна още в 3-тата минута. Отбеляза го Милан Маджиров, който със силен спринт по десния фланг навлезе в наказателното поле на домакините и с диагонален шут оплете топката в мрежата зад стража им за 0:1. В 19-ата минута резултатът бе изравнен – 1:1 – след директен обстрел от 25 метра от фаул. До края на първото полувреме играта се водеше повече в средата на терена без създадени чисти голови положения и пред двете врати.

На почивката старши треньорът на Левуново Костадин Миндов направи обстоен разбор и вкара в играта Мартин Атанасов, Стефан Иванов и Александър Черкезов. Те заеха местата на Милан Маджиров, Сергей Черкезов и Слави Славчев. Смените се оказаха навременни и внесоха свежест в играта на гостите. Натискът на Левуново беше масиран. Николай Вълков, Мартин Атанасов, Стефан Иванов и Илия Длагонски поставяха често в шах защитата на домакините. В 56-ата минута Христо Велев, известен като Англичанина заради изпълнени тъчове в техен стил, хвърли много далече топката към Благой Шумов и включилият се централен защитник в помощ на нападението с глава простреля вратаря на „Ветрен” за 1:2. Веднага след попадението бе извършена четвърта смяна в отбора на гостите. На мястото на Илия Длагонски влезе нападателят Фредерик Симеонов. Нападателната мощ на гостуващия тим се засили още повече с появата на Симеонов. И той се отчете с две много красиви попадения, напомняйки играта на Лионел Меси. Едното стана след отлично изпълнен тъч от Христо Велев и прехвърлящ удар на Симеонов в 61-вата минута за 1:3. В 66-ата минута футболистите на домакините успяха да се възползват от колективна грешка на отбраната на гостите и резултатът бе намален на 2:3. Две минути по-късно Николай Вълков от фаул от 17-18 метра със страхотен шут изпрати топката неспасяемо в мрежата за 2:4. В 77-ата минута Николай Вълков изведе Фредерик Симеонов и той направи резултата убедителен – 2:5. В края на мача след центриране в наказателното поле на гостите при меле бе отбелязан нов гол за домакините и резултатът стана 3:5.

„Изиграхме много добър мач на изключително тежък терен. Отборът на домакините играха силов футбол, докато при нас преобладаваше техниката, красивите комбинации и съвсем заслужено се поздравихме с победа 5:3 като гости. Вървим в правилна посока и се надявам до края на първенството да бъде така, за да можем да реализираме поставената си цел”, сподели играещият треньор и президент на ФК „Левуново 2014” Костадин Миндов.

В Дамяница пък местният „Локомотив” победи ФК „Долно Осеново” от с. Долно Осеново с 2:1. Головете за домакините бяха дело на Даниел Христов в 22-рата и Георги Надеждев в 25-ата минута. Попадението за гостите бе на Антон Крънчов в 6-ата минута.

Мачът „Еделвайс Цветанов” (Поленица) – „Изтребител” (Ново Делчево) не се игра поради невъзможност на домакините да се съберат и се очаква служебна победа с 0:3 за отбора на гостите.

След така получените резултати в изиграните мачове от 18-ия кръг за първенството на областна група „Струма-1” лидер е отборът на ФК „Спортист” (Падеш) с 45 точки с 16 изиграни мача, втори е ФК „Левуново 2014” с 32 точки и 15 изиграни мача и трети – ФК „Локомотив” (Дамяница) с 31 точки, също с 15 изиграни мача.

Ташко СУЛЬОТОВ