Легендарна Toyota слезе от поточната линия

В края на миналата година Toyota представи FJ Cruiser Final Edition в Близкия Изток, което беше ясен знак, че моделът съвсем скоро ще бъде спрян от продажба в един от малкото райони в които се предлага. Ето, че този ясен знак бе потвърден от Toyota, които заявиха, че FJ Cruiser слиза от поточната линия след 17 години на пазара.

Колегите ни от Cars.co.za наскоро обявиха, че FJ Cruiser вече не се предлага в Южна Африка и след свързване с местното подразделение на Toyota са получили потвърждение, че моделът е спрян от производство, не само в страната. Глобалното спиране на FJ Cruiser идва пет години след като моделът спря да се предлага в САЩ и Япония, където също бе изпратен подобаващо с версия Final Edition.

В края на производството си FJ Cruiser се предлагаше в лимитрана серия от 1000 броя с бежов екстериор, контрастиращ с няколко черни елемента, като подобна цветова схема бе избрана и за интериора. Под капака работи 4.0-литров бензинов V6 с мощност от около 270 конски сили и максимален въртящ момент от 380 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема около 7.6 секунди./ fakti.bg