Легендарните „Депеш Мод“ заснеха клип на язовир „Студена“

Задачата ми беше да крещя колкото мога, споделя актрисата Татяна Йолинска, която участва във видеото

Легендарната британска група Depeche Mode публикува клип, който е сниман в България и в който участват български актьори. Видеото е към песента WaggingTongue, която е част от новия албум на бандата MementoMori, съобщи „Дневник“.

Клипът е сниман край язовир “Студена”, Пернишко, и в голяма част от сцените участват български актьори. Едно от открояващите се лица е това на Татяна Йолинска, която завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Ивайло Христов през 2021 г.

Тя разказа, че нейното участие във видеото се е случило съвсем случайно. Снимачният екип я е харесал и се е свързал с нея чрез кастинг агенция. Снимали са край язовира, докато все още е било много студено и е валяло дъжд. Членовете на групата не са били в България по това време, но Татяна Йолинска коментира, че всички от екипа са се държали чудесно.

„Задачата ми беше да крещя колкото мога, максимално силно. Явно са ме харесали и ми се обадиха след 2-3 дни. Казаха “Супер, отиваш“, сподели пред bTV актрисата Татяна Йолинска. 

Най-голямото предизвикателство за нея се оказва сцената, в която трябва да крещи под вода с отворени очи.

„Тези снимки, които са под водата, са в басейн, който е в студио. И беше много забавно, защото ни учеха със специалисти как трябва да дишаш, как да се потопиш, как да си отвориш очите“, разказа Татяна.

„И екипът от България беше такъв “Явкааа, 6 по 6 имаме ли? Айде, бе, човек!”. А хората от Англия – “Може ли да ми подадеш това! Благодаря ти! Извинявай”. Стилът на работа и на комуникация между балканските ни норми и Великобритания беше толкова осезаема“, каза още тя.

Сюжетно видеото поставя все така актуалната тема за силата на думите.

„Разказва за някакъв постапокалиптичен свят, в който хората са изгубили способността да говорят и си пишат. Или единственият шанс да си кажат нещо е под вода. Обаче тази цялата случка под водата си е чисто административен момент – редиш се на опашка, подписваш си документите. Казват, че думите не могат да направят друго освен да ни наранят“, коментира актрисата.

MementoMori е 15-ият студиен албум на Depeche Mode, който излезе през март тази година. В момента бандата е на световно турне, което ще приключи през декември в Лос Анджелис (САЩ).