Легендата Боян Радев и световната шампионка Биляна Дудова уважиха турнира по борба в Перник

Шестият международен турнир за купата на Иво Ангелов бе открит в обновената зала „Борис Гюдеров“ в Перник. Турнирът по класическа борба е първото събитие, което се провежда в залата след приключването на първия етап на ремонта, който включваше подмяна на дограмата, топлоизолация на сградата, ремонт на покрива, обновяване на осветлението и други. Гости на събитието бяха Кметът на Община Перник Станислав Владимиров, под чийто патронаж се провежда състезанието, секретарят на общината Мартин Жлябинков, двукратният олимпийски шампион Боян Радев и носителката на световната титла по борба за жени в категорията до 59 кг. Биляна Дудова, която спечели отличието вчера.

„Благодаря на Иво Ангелов за енергията, която дава за развитието на борбата, която е традиционен за нашия град спорт. Борбата е спорт, който е давал много на Перник и ще продължава да създава шампиони благодарение на хора като Иво и всички таланти. Искам да пожелая на младите ни спортисти да наследят спортния хъс и таланта на Иво Ангелов и Боян Радев, за да се гордее Перник с още повече шампиони в класическата борба.
„Щастлив съм, че и тази година се събрахме, за да осъществим този празник за борбата. Искам да благодаря на г-н Владимиров, защото без него този турнир нямаше да се осъществи“, каза Иво Ангелов и пожела успех на всички състезатели.

Той връчи на кмета Станислав Владимиров плакет за приноса му в развитието на борбата в града. Плакети бяха връчени и на дейци на класическата борба в Перник.