Ледената пързалка в Самоков отваря врати на 3 декември

В същия ден ще бъдат запалени и коледните светлини на елхата

Започна монтирането на ледената пързалка в центъра на града, съобщиха от община Самоков. Кметът Владимир Георгиев обсъди със служителите поставянето на пързалката, така че да не пречи на входните пространства към площада, монтирането на загражденията, обезопасяването на кабелите и др.
Идеята е съоръжението да заработи по-рано, за да предостави възможност за забавление на открито на децата в града. При подходящи метеорологични условия пързалката ще отвори врати на 3 декември, когато ще бъдат запалени и светлините на коледната елха. Служителите, които ще отговарят за стопанисването и поддръжката, ще съблюдават сериозни противоепидемични мерки. Няма да се допускат струпвания на ползващите съоръжението, а след всяко ползване кънките, които се отдават под наем, ще се дезинфекцират.
Функционирането ще бъде както и досега по обявения на касата график за ползване, но със спазване на противоепидемичните мерки. И тази година цените остават непроменени. Ученици ще заплащат за вход и наем на кънки общо 4 лв. За възрастни наемът на кънки е 2,50 лв., а входът – 3,50 лв. Седмична карта за ученици е 12 лв., а за възрастни – 20 лв. Месечните карти за ученици пък струват 24 лв., а за възрастни – 40 лв. До отмяна на наложените от МЗ противоепидемични мерки няма да се допускат организирани ученически групи.