Лекарства от затворената общинска аптека в Брезник са дарени на Профилакториума в Перник

Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник прие лекарствени продукти от затворената общинска аптека в град Брезник , предаде Zapadno.

Голяма част от лекарствените продукти са предадени на ръководството на болницата, по-известна като Профилакториума. Дарението представлява 7 кашона с лекарства, от които 5 вече са взети, а останалите два предстои също да се вземат. Лекарствените продукти са основно кардиологични лекарства, витамини, инсулин и други. Малка част от тях са с изтекъл срок на годност, но по закон до 6 месеца след изтичането му те могат да се ползват. Тези, които няма да могат да се ползва ще бъдат предадени на специализирана фирма за унищожаване, поясни за Zapadno.com управителят Емил Ненков.

Стойността на лекарствата е 12 900 лева и 12 стотинки. В началото на месец март Общински съвет-Брезник взе с 9 гласа “за” решението за безмездно прехвърляне правото на собственост в полза на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник на лекарствата.

Общинската аптека в Брезник затвори в началото на месец април 2022 година след като управителят на общинското дружество, което я стопанисва, напусна длъжността. Община Брезник обяви конкурс за управител, но чрез него не успя да се намери кандидат за длъжността.