Лекар №1 за 2010 г. Борислав Балдин влиза в екипа на болницата в Сандански заедно с д-р Борис Коларов

Д-р Борислав Балдин

Лекар №1 за 2010 г. Борислав Балдин влиза в екипа на болницата в Сандански. Заедно с него на работа постъпва и колегата му анестезиолог Борис Коларов.

Кирил Котев

Д-р Борислав Балдин е бивш завеждащ реанимация на благоевградската болница.

Поканата към тях да работят в болницата е отправена и от кмета Кирил Котев, който лично се зае със задачата по спасяването на болницата и връщане доверието на лекари и пациенти в бъдещето на лечебното заведение. Преди няколко месеца педиатрията беше на косъм да пусне кепенци, след като двете лекарки, работещи там, не издържаха и подадоха оставки. Котев доведе две лекарки от София, той им помогна да си намерят и жилища в Сандански.

В момента двамата анестезиолози са настанени на хотел, а нощувките се осребряват от общината.

На косъм виси и АГ отделението в болницата в Сандански, където лекарите дават по график 24-часови дежурства. Кметът на Сандански е един от малкото градоначалници, които имат стратегия за развитие на общинската болница. Съгражданите му обаче са скептични към обединението с фалиралата болница в Петрич, която е своеобразен воденичен камък за санданчани.

„В петричката болница има 6-има педиатри и нито един от тях не си помръдна пръста да стъпи в Сандански. Градоначалникът сам трябваше да ходи по София, за да се моли на лекари специалисти и да решава кадровия дефицит”, сочат като пример за безхаберието на петричани хората в Сандански, които се чудят как може да се говори за обединение.