Лек автомобил се нацепи в автобус с работници в Дупница, очевидци: Заради контейнера при детска градина „Калина” няма видимост, пострада жена

 

22-04-01-517-copyОпасен контейнер за отпадъци стана причина за тежка катастрофа в Дупница. ПТП е станало на ъгъла между улица ”Венелин” и пресечната й ул. ”Първи май” при детска градина „Калина”. Според участници в инцидента контейнерът отнел видимостта на шофьор на лек автомобил и поради тази причина се стигна до неприятната случка. Съпругата на катастрофиралия шофьор е ранена и закарана в общинската болница.

„Контейнерът от години всекидневно затруднява шофьорите и родителите на децата от детската градина”, коментираха живеещи в района.22-04-01-518

Заради липсата на видимост шофьорът на лекия автомобил се удари в преминаващ автобус с работници. Капакът на лекия автомобил бе огънат, предното стъкло напукано, съобщиха очевидци.

Пораженията при автобуса са счупени стъкла на левия фар и стоп. Полицейски патрул затвори движението по главната улица ”Венелин”, за да обслужи ПТП-то. Живеещи наблизо уведомиха служителите на КАТ, че проблемният контейнер създава често предпоставки за ПТП.