Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова за предсрочни избори

Байрямът мина, да се готвим за предсрочни избори. Това каза в село Караманци, община Минерални бани, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ днес. Да се готвим, обединени и единни, да защитаваме демокрацията в нашата родина България. Да не допускаме разни минувачи да ни сочат вратата, каза Карадайъ.
По негови думи свободата и демокрацията трябва да се защитят единно и мощно и така да се тръгне към решение на проблемите.
Карадайъ беше гост на отбелязването на годишнина от “възродителния процес” в източнородопското село. На 10 май 1984 там е започнала съпротива срещу смяна на имената, при която десет човека от селото са осъдени и вкарани в затвора.
На събора в местността “Караач” край селото се събраха стотици хора от цяла България, депутати, кметове и функционери на Движението.
В словото си лидерът на ДПС посочи, че през 1994-95 година насилствено са били сменени имената на 1,3 млн. български граждани, а оказалите съпротива срещу асимилацията нарече “героите на българската демокрация”. След 30 години демокрация в терена на политиката – Народно събрание, се настаняват хора, които трудно биха дефинирали понятията “демокрация” и “политика”, добави Карадайъ. Според него лицемерието е факт в днешната политика.
Ние сме защитниците на свободата и демокрацията в България. Платили сме много висока цена за тях и сме призвани да ги защитаваме всеки миг, ежедневно, за да не допуснем това, което някой се опитва пак да прави, заяви лидерът на ДПС./БТА