Лиляна Спасова спечели конкурс за червено вино на парти в Долна баня

 

Бурно празненство си спретнаха членовете на Сдружението на хората с увреждания “Венетица” в Долна баня с председател инж. Светла Стоименова. За изненада на празнуващите те получиха позитивни послания за деня от ръководството на сдружението и от Лиляна Иванчева.

Иванчева, която е известна долнобанска поетеса, поздрави присъстващите на празничната трапеза със свои стихове. Специални гости на партито бяха технолозите от местния Винпром в града Райна Деянова и Маргарита Лазарова.  Двете дами участваха в комисията по дегустация на 13-те вина, с които на празненството бе организиран винен конкурс.

Лиляна Спасова спечели първото място при червените вина, следвана от Мария Кьосева и Славчо Кераджийски. Специалната награда при розетата вина получи Веска Фърчова. Със специални грамоти за майстори на домашното вино бяха отличени още Йорданка Колева, Василка Стоичкова, Светла Торошанова, Мария Спиридонова, Йорданка Джамбазова, Ангел Кьосев и Елена Кошева.

Всички се почерпиха с чаша вино, вкусиха от мезетата на празничната трапеза, след което си попяха любими песни и се хванаха на хорото. Всеки на празника в клуба на инвалида получи по една бутилка вино подарък от Винпром – Долна баня с пожелание за здраве и дълголетие.