Липса на кворум провали заседанието за такса „смет“ в Благоевград

Липсата на кворум провали извънредното заседание на Общински съвет – Благоевград. На извънредното заседание местните парламентаристи трябваше да разгледат върнатото решение от областния управител, касаещо увеличението на такса смет в община Благоевград, предаде БНР.

Извънредното заседание беше насрочено за 9.30 ч в зала 22-ри септември. Десетина общински съветници, от които повечето от групата на ПП ГЕРБ дойдоха в залата, за да вземат участие в заседанието на местния парламент.

Председателят Радослав Тасков предложи да бъдат изчакани съветниците в рамките на 10 минути след обявения начален час. Залата обаче остана празна. В нея бяха кметът на община Благоевград Илко Стоянов и неговия екип. След като стана ясно, че заседание няма да има, той напусна, тръгнаха си и гражданите, които бяха дошли, за да присъстват на сесията.

Създаденото спонтанно обединение против вдигането на такса смет окачестви случилото се като „социално безотговорно поведение“ на липсващите съветници. Председателят Радослав Тасков заяви, че сред отсъстващите има заболели от COVID-19.