Липса на медицинска сестра спъва проект за 134 599 лв. в Кочериново

Срокът за кандидатстване по позицията за патронажна грижа е удължен

Липсата на медицински кадри се оказва препъникамък за осъществяването на проект в Кочериново, свързан с ограничаване разпространението и преодоляване на последиците от Ковид-19. Общината в градчето удължи срока за прием на заявления от медицински сестри, желаещи да работят по проекта “Патронажна грижа + в община Кочериново”.

По проекта за осигуряване на патронажна грижа на хора с увреждания и хора в риск се предвижда назначаване на медицинска сестра на непълно работно време (4-часов работен ден). След обявения преди време подбор обаче не е намерена сестра, докато кандидатите за останалите позиции, обявени по проекта, вече са одобрени.

Сега, при повторния опит да се назначи медсестра, срокът за подаване на заявления и документи е до 27 май включително. Документите се подават в деловодството на община Кочериново. Повече информация може да предостави Гергана Нешева – мл. специалист „Европроекти“ и координатор по проекта, към която кандидатите могат да се обръщат на тел. 0879 130 308, съобщават от общинската администрация.

Както писахме, проектът е на стойност 134 599, 29 лв. Финансира се по договор за безвъзмездна финансова помощ със социалното министерство, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, със съфинансиране от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Срокът за изпълнение на проекта е от 6 април тази година до 6 май 2022 г.

Юлияна КОЛЧАКОВА