Ловно – рибарско дружество „Сокол – 1911 г.“ събра стотици на голям събор

Неврокопският митрополит Серафим освети знамената на дружините и курбан за здраве

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов бе специален гост на тазгодишния събор на Ловно – рибарско дружество „Сокол – 1911 г.“. По повод празника на ловците и рибарите бе подготвена богата и много разнообразна програма с участието на изявени фолклорни състави.


Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим освети знамената на дружините, след което отслужи водосвет и освети вкусния курбан, който бе раздаден за здраве.
Председателят на ЛРД „Сокол – 1911 г.“ Иван Василев благодари на всички за присъствието и пожела на ловците и рибарите успешен отстрел и улов. Специални благодарности изказа и към кмета на Симитли Апостол Апостолов, който е основен дарител на курбана. От своя страна кметът Апостолов честити празника на всички ловци и рибари и допълни:
„Много ми е приятно, че съм сред вас. Искам да ви пожелая наслука и да нямате никакви проблеми по време на лов. Нека все така да се събираме на хубави празници, както ни събира г-н Василев всяка година, с изключение на последните години покрай COVID – 19. Бъдете живи и здрави, много лични успехи и успешен ловен сезон!“
Празникът се проведе на поляните в благоевградския парк „Бачиново“, а присъстващите бяха стотици.