Локомотив Дамяница – новият шампион на областна група Струма-1

Лидерът в Струма-2 ще стане ясен в неделя

 

 

Ташко СУЛЬОТОВ

В събота, 21 май, ще се играят мачовете от последния кръг на настоящото първенство на областна група Струма-1. Независимо от резултатите, вече  е известен новият шампион. Това е отборът на Локомотив Дамяница, който е с 47 точки, 5 повече от втория Спартак Склаве, които са с 42.
В областна група Струма-2 напрежението за определяне на новия шампион ще бъде до последния кръг на първенството, който ще се играе в неделя, 22 май. Тогава временния водач в таблицата – АФК Яворница от с.Яворница – ще гостува на Калабак Самуилово. В момента отборът на Яворница е водач на групата с 48 точки, а ФК Огражден 1955 с.Първомай е с 47. Отборът на Яворница може да остане на върха на таблицата и да се окичи с шампионската титла само при победа като гост над колегите си от Калабак Самуилово. Мачът Огражден 1955 Първомай – Вихър Кавракирово няма дÐ
° се играе поради отказ на гостуващия тим. При това положение се очаква служебна победа за отбора на Първомай с 3:0. При загуба или равенство на Яворница шампион на областна група Струма-2 ще стане ФК Огражден 1955 с.Първомай.