Локомотив (Пловдив) победи Марек с единствен гол на „Бончук“

Петър Витанов изпрати „смърфовете“ на осминафинал за Купата на България

 

Локомотив (Пловдив) победи Марек с 1:0 в двубой от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. Срещата се игра на емблематичния стадион „Бончук“.

Попадението реализира Петър Витанов (45). Така “черно-белите” чакат на осминафиналите победителя от двойката Ликтекс – Черно море.

Първият точен удар в срещата дойде в 11-ата минута, когато Милен Иванов центрира перфектно в наказателното поле към Иван Калайджийски, който отправи изстрел с глава, но Динко Хоркаш успя да се намеси на ниво.

В 22-ата минута една топка падна удобно на пътя на Александър Близнаков, който стреля от движение от границата на наказателното поле, но ударът премина встрани от целта.

Две минути преди края на първата част Александър Василев пробва шут от далечна дистанция, но опитът му бе блокиран от бранител на домакините.

Във втората минута на добавеното време гостите от Пловдив стигнаха до първия гол. Бабакар Дион свали с глава топката на точката на дузпата, където Петър Витанов не се забави и със силен удар под гредата матира стража на Марек.

В 55-ата минута резервата Бирсент Карагарен направи хубав пробив, след което стреля по земя към близкия ъгъл, но кълбото не попадна в очертанията на вратата.

В 72-aта минута Марек изпълни ъглов удар, но Димитър Илиев не успя да осъществи добър контакт с топката от близка дистанция и последва аут за Локомотив (Пловдив).

Малко по-късно Джовани стреля с глава от близка дистанция, но защитник на “червените” изчисти малко пред голлинията.

В 82-ата минута крайният бранител Александър Башлиев намери в наказателното поле Веселин Любомиров, който отправи нещо средно между подаване и удар, но никой не успя да засече топката и тя излезe в аут.

Отговорът на гостите не закъсня, когато Преслав Боруков получи пас на точката на дузпата. Нападателят опита техничен удар, но кълбото премина над вратата.

Старши треньорът на Марек Дупница – Танчо Калпаков, изрази съжаление, че тимът му е отпаднал от SESAME Купа на България след загубата с 0:1 от Локомотив Пловдив, и сподели:

„Това беше един турнирен мач. Няма как да сме щастливи от загубата. Добре познаваме отбора на Локомотив Пловдив, който има начело един от най-добрите специалисти у нас. Аз не съм доволен от загубата. Като гледам момчетата в съблекалнята, и те не са щастливи. Не искахме само да се надиграваме и да играем красиво, а и да отстраним Локомотив Пловдив”, сподели наставникът на дупничани.

„Колкото и несериозно да звучи, ние се готвихме да победим. Стратегията ни бе да стоим малко защитно. Опитахме се да затворим подстъпите към нашата врата, а след това да организираме опасни атаки. Злощастно допуснахме нелеп гол в края на първото полувремето. Н емисля, че имаха някакви сериозни положения през първата част. В последните моменти и физическите сили ни напуснаха и нарушихме малко концепцията си. С умората не можехме да спазваме тактическите  указания. Ние не сме спрели да бъдем оптимист още от първия ден откакто съм тук. Доста колеги се оплакват, че искат класа играчи, но мисля, че нашите играчи са достатъчно класни и имат характер”, каза още специалистът.

Александър Томаш сподели своето мнение след победата на Локомотив Пловдив. “Само футболен човек може да разбере психологията на тези мачове. Очаквах точно това и да поведем по-лесно с оглед как преминаха нещата през седмицата при нас. Доволен съм от победата. Вижда се колко можем и колко е малка разликата във футбола. Футболът е феномен. Видяхме един отбор домакин, който надскочи себе си и от физическо естество. Много фактори имаше в полза на Марек. Те бяха необременени, а при нас беше задължителна победата, което повлия. Поздравих футболистите и им казах, че взехме мача заради отношението им преди срещата, а не по време на самия сблъсък. Не мисля, че имаше подценяване. Много фактори имаше, но не съм човек, който се оправдава. Не съм доволен от играта, но съм щастлив от победата и поздравявам играчите”, сподели наставникът на “смърфовете”.