Луканките пълни с опасни за здравето смлени бръмбари, пилешки кожи натъпкани в телешките колбаси

lukanki-1

Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме обаче, дори когато спазваме здравословен хранителен режим, не винаги се оказва полезно за нас. Освен, че ни бърка в джоба, често ни бърка и в здравето, пише в „Инспектор в. „ШОУ”.

Обръщаме специално внимание на така любимите за мнозина луканки и всякакви други местни продукти. Но ви предупреждаваме,, че най-вероятно ще ви се догади от следващите редове, тъй като истината тук се оказва особено неприятна.

Купувате си луканка или суджук и ви се иска да вярвате в качеството им. Да, обаче и двете се оказват еднакво вредни, освен в случаите, когато не са ваше домашно производство. За да приличат на продукти, правени от месо, производителите ги тъпчат с оцветители. Но оцветители, направени не от какво да е… а от бръмбари!

Екзотичните бръмбари се внасят у нас в пресушен, готов вид. И се отглеждат специално за целта, след което оцветяват колбасите в розово и червено. За екстракта от бръмбар бе разкрил преди време и експертът от БНАП (Българската национална асоциация на потребителите) Асен Ненов.

Оказва се, че този вид оцветител е изключително вреден, предизвиква алергии и е един от виновниците за развитие на рак на щитовидната жлеза и бъбреците.

Сушеният бръмбар може да предизвика още и увреждане на плода при бременните жени. Разбира се, не очаквайте да прочетете всичко това никъде на опаковката. Няма да пише, че продуктът съдържа сушени бръмбари – които иначе са обозначени с Е 102, Е 122, Е 142. Може да ги разпознаете също и в този вид – Е 129, Е 123, Е 124 и Е 110.

„Това е още по-ужасно и от пилешките човки и нокти в кренвиршите! За пореден път се убеждавам, че трябва да стана вегетарианка. Отвратена съм от родните колбаси”, възмущават се редица потребители по форумите.