„Лъсна” партийна карта на Стоян Туповичарски, втори в листата на Демократична България обединение в област Кюстендил

Освен партиен член, „демократът” е бил и кандидат за общински съветник от БСП през 2011 год.

Нова порция разочарование сред избирателите поднесе листата на Демократична България обединение за област Кюстендил, след като в социалните мрежи се появи партийна  членска карта на Стоян Туповичарски. Оказа се, че притежателят на документа, с който засвидетелствува своята вярност на Столетницата , към днешна дата заема почетното второ място в листата на Демократична България обединение. Бърза справка показва още, че като партиен член Стоян Туповичарски е участвал и в надпреварата на местните избори през 2011 година, когато е заемал пето място в листата с кандидати за общински съветници на БСП в град Рила.

Новината буквално хвърли в шок симпатизантите на Демократична България, които питат защо не е извършена предварителна проверка на кандидатите, преди включването им в листата за предстоящите парламентарни избори. Голяма част от тях изразиха искреното си разочарование в социалните мрежи и определиха поведението на обединението като огромна заблуда и тотална подмяна на вота на избирателите. Само преди няколко дни друг скандал разтресе листата на Демократична България в област Кюстендил. В национален  ефир водачът на „демократичното” обединение Николай Табаков се обяви за представител от гражданската квота. Наложи се преки участници в политическите процеси и членове на други политически формации да му напомнят, че разказаното от него крайно не отговаря на истината, тъй като от 2016 година Табаков заема позицията на председател на ДСБ.

„През 2013 Табаков се яви като кандидат за депутат от Партия Зелените. През 2011г се яви като кандидат за съветник пак от тях. През 2015г. се яви за кандидат общински съветник вече от ДСБ в рамките на коалицията РБ. И СТАНА СЪВЕТНИК! В съвета се представяше като съветник от ДСБ, седеше на масата пред мен. През 2017г. се яви като кандидат за депутат и водач на листата на Нова Република вече като областен председател на ДСБ. През 2019г. се яви като кандидат съветник пак от ДСБ в листата на ДБ.

А ДНЕС Е ГРАЖДАНСКА КВОТА!!! И СЕ ЯВЯВА КАТО ТАКЪВ ПО НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ!” написа на своята профилна страница регионалният координатор за  Югозападна България на СДС Костадин Костадинов. В социалните мрежи двамата с Табаков си размениха и остри отворени писма.

След като днес наяве  „лъсна” поредната партийна книжка сред кандидатите за народни представители, анализатори на местните политически процеси гадаят какво ще бъде поведението  на екскмета  и бивш син депутат Панчо Панайотов, който публично обяви, че подкрепя кандидатурата на Николай Табаков, респективно и листата на Демократична България обединение.