Любимецът на „Комити” – боецът Любо Танев, премина в „Ботев” (Враца): Ще се раздавам докрай, чувствам, че имам сили и възможности да раста по-нагоре

 

Мечтая един ден да облека фланелката на „Левски” (София), заяви футболистът от Петрич

25-15-01-tashko-%d0%bb-%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%b2

Любо Танев е роден на 26.08.1992 година в Петрич. Първите си стъпки във футбола прави в ДЮШ на „Беласица” (Петрич) при треньора Петър Карадалиев. Три години негов наставник е Боби Керемедчиев в ДЮШ на „Пирин” (Благоевград). Носталгията по родния край го връща отново в „Беласица”, където легендарният футболист и треньор Иван Златински го забелязва и на 19-годишна възраст го привлича в мъжкия отбор. Негови треньори по-късно са Ангел Славков и за последно Николай Димитров. Винаги с настроение на терена, истински боец, раздава се от първата до последната минута, страда при загуба на любимия си тим. Всичко това не остава незабелязано от феновете на „Бела”, които го обичат много заради духа и поведението на терена, в което въвлича и колегите си. Любо Танев има още двама братя, от които Веселин е от най-известните състезатели по борба, дългогодишен шампион в различните възрастови групи и национален състезател, а Иван също е спортист, футболист. Преди да напусне Петрич, Любо Танев се съгласи да даде интервю за неговия път до момента като футболист.

 

– Как се стигна до раздялата ти с „Беласица”?

 

– Стана малко неочаквано и изненадващо за мен. След контролния мач срещу „Ботев” (Враца) явно съм направил добро впечатление на старши треньора и той дойде при мен, а след това влезе във вразка и с управителя на клуба Георги Петров. С последния се срещнахме на два пъти и стигнахме до положителна развръзка в моя полза, като ми пожела успехи с фланелката на „Ботев” (Враца).

 

-Получавал ли си досега оферти от други клубове и защо избра тази на „Ботев” (Враца)?

 

-Имал съм предложения и от други отбори, но все нещо ме е спирало, пък и тъгата към „Бела” е надделявала. Вече съм на 25 години. Реших да пробвам силите си в отбор от по-горната професионална гурпа, защото чувствам, че имам сили и възможности да раста по-нагоре. Все пак „Ботев” (Враца) е известен и с традиции клуб, какъвто е и „Беласица” в българския футбол. Надявам се да оправдая доверието на старши треньора. Ще играя в професионалната втора лига.

 

– Разбрахте ли се за подписване на професионален договор и за какъв срок ще бъде?

 

– Нека се стигне до подписване и тогава ще обявя пред медиите за какво става дума.

 

– Това ли ще е върхът във футболната ти кариера?

 

– В никакъв случай. Ще се мобилизирам още повече и ще се раздавам докрай на всички срещи и ще помагам с каквото мога на колегите си. Това е пътят да бъда заобичан и от феновете на „Ботев” (Враца), както бе досега от „Комити” в „Беласица”.

 

-За какво си мечтае Любо Танев?

 

-Един ден да облека фланелката на „Левски” (София).