Любомир Ганчев призова за обединение сред спортните клубове в Дупница

От СКТМ „Марек-Дигеста” показаха на кмета иконата, която им е донесла здраве и късмет, и спечелените шампионски титли.
  • Нека прескочим интригата и заровим томахавките

  • Децата, които са донесли медали на града, трябва да се познават и уважават

  • От СКТМ „Марек-Дигеста” ще организират турнир по тенис на маса за кметове

От СКТМ „Марек-Дигеста” призоваха за обединение всички спортни клубове в Дупница. Председателят Любомир Ганчев планира да събере на едно място всички деца на Дупница, които са печелили шампионски титли, сребърни и бронзови отличия в различните турнири и първенства. На срещата ще бъдат поканени и медалистите при мъжете и жените в отделните спортове, както и ръководствата на местните клубове.

Тенисистите и треньорите се снимаха с градоначалника.

„Аз и Минко Минков, който дълги години учеше на кикбокс, ще поканим всички деца, които са спечелили медали за Дупница. Ще го направим в заведението, което откриваме скоро, и искаме те да запознаят и да отпразнуват успехите си. Искаме да им направим една спортна дискотека под егидата на кмета. Тези деца трябва да се познават и да се подкрепят, за да вървят напред. Нека прескочим интригата и заровим томахавките. Не трябва да се правим на велики едни на други. Би трябвало всеки да уважава другия и спортните клубове да се подкрепяме. Ние не сме съперници, такива са ни клубовете от другите градове. Децата на Дупница трябва да знаят историята на града и спортната история, да вървят с високо вдигнати глави и всички да ги уважаваме, защото те са нашето бъдеще. Предложих на колегите от другите спортове и да организираме една фенска маса, която да подкрепя другите клубове по мачове и състезания. Например, когато футболният „Марек” играе, на стадиона да отидат по десетина деца от всеки клуб и да подкрепят отбора. Същото може да се случи и на волейболните мачове, както и в турнирите от всеки един спорт”, каза Любомир Ганчев.
Той гостува при градочаналника Методи Чимев заедно с треньорите в клуба Емилия Ганчева и Веселин Георгиев, както и националите Радослав Котев, Божин Ангелов и Христо Христев. В кабинета на кмета дойде и малкият шампион Стефан Димитров, който сътвори нещо нечувано със спечелването на всички възможни медали. Председателят на клуба по тенис на маса подари на Методи Чимев златния медал, който отборът спечели за отборен първенец на страната. Тенисистите показаха и иконата, която им е донесла здраве и късмет, както и многото спечелени купи през най-успешния сезон в историята на клуба.

Любомир Ганчев подари на Методи Чимев златния медал за отборен шампион.

Другата изненада, с която Любомир Ганчев сюрпризира градоначалника, е свързана с кметски турнир, който ще се проведе в Дупница през месец септември.
„Това също не е правено досега и изненадахме кмета инж. Методи Чимев с предложението. Ще поканим градоначалниците на още десетина общини. Турнирът ще бъде истински празник на феърплея, на който кметовете ще премерят силите си. Надпреварата ще бъде традиционна. Ще изработим специална купа и ако някой я спечели два пъти, то този трофей ще остане в дадената община. Ще сложим за треньор на нашия кмет състезателя ни Радослав Котев, който със сигурност ще го подготви по възможно най-добрия начин”, допълни с усмивка на лице Ганчев.
Той коментира и невероятния успех на Стефан Димитров, който обра абсолютно всички златни медали на Държавното индивидуално първенство до 12 години в Каварна.
„Успехът му е нещо невероятно. Момчето все още не може да го осъзнае, аз също. Това е прецедент в българския тенис, а и в родния спорт. Той спечели Голям шлем, какъвто има и в тениса на корт. Стефан стана държавен шампион на „Млад олимпиец”, държавен шампион от Държавното първенство, шампион на двойки момчета, както и златен медалист при смесените двойки, а също и отборен шампион. И постигна всичко това, дори без загубен гейм. Просто феноменално!”, каза още бившият тенисист.
Любомир Ганчев представи на градоначалника младежите Радослав Котев, Божин Ангелов и Христо Христев. Те са национали на България и именно на тях ще се разчита да оформят основното ядро на мъжкия отбор на „Марек-Дигеста” от следващия сезон. На дупничани им предстои участие на Балканското първенство в Скопие, което ще започне на 13 юни. Няколко месеца по-късно е и Европейското първенство в Чехия, където ще се включат цели 54 държави.

Отляво надясно: Божин Ангелов, Радослав Котев и Христо Христев

„Изненадаха ни неприятно от федерацията, че трябва да се платят различни суми за участието на тези състезания. Аз помогнах, същото стори и нашият бивш състезател Георги Апостолов, както и родителите. Ще съберем парите, за да могат тези момчета да защитават честта на Дупница и България. Дори ще помоля за един флаг на града, който да опънем на Балканиадата в Скопие заедно с националното знаме”, добави Ганчев.
Той изтъкна и факта, че СКТМ „Марек-Дигеста” е комплексен победител в цялата страна по медали и постижения във всички възрастови групи – мъже, юноши старша възраст, младежи до 21 години, юноши младша възраст, деца до 12 години.
„Работим по въпроса да сме домакини за Купа „Нанси Евън”.

Малкият шампион Стефан Димитров заедно с Любомир Ганчев

Има доста големи изисквания, които трябва да се покрият, за да приемем турнир от такъв ранг. Ще ни бъде трудно, но ще направим всичко възможно да приемем в Дупница поне няколко силни европейски клуба”, завърши председателят на клуба по тенис на маса.
Кметът Методи Чимев прие подарения му медал с голяма радост и веднага го закачи при другите отличия, които са му били подарявани от дупнишки спортисти.
„Тук, в кабинета си, закачам само и единствено златните медали и шампионските купи. В Дупница не признаваме второто място. За мен е чест, че ми гостувате. Бъдете устремени в своите цели и ги преследвайте докрай. Община Дупница ще помогне, с каквото трябва, за да участвате на Балканското и Европейското първенство. Градът ни има нужда от хора като вас и всички се гордеем с това, което правите”, обърна се кметът към своите гости от СКТМ „Марек-Дигеста”.