Любомир Георгиев: Само ГЕРБ-СДС има кадровия и управленски опит да извади страната от кризите и да я върне отново към нормалността

Управлението на държавата не е игра на рулетка и хазарт, при нас няма експерименти, категоричен е кандидатът за народен представител от Сапарева баня

Любомир Георгиев е от община Сапарева баня. Живее и работи в родния си град. Той е на 50 г., семеен, има две пораснали дъщери. Завършил е специалност “Туризъм” в УНСС, с професионална квалификация “Икономист”.
Зам.-председател е на Общинския съвет в Сапарева баня, има зад гърба си два мандата като общински съветник. Над 12 години е работил като мениджър в туристическия бранш. За първи път се явява и като кандидат за народен представител под номер 7 в листата на ГЕРБ-СДС за област Кюстендил.

  • Г-н Георгиев, имате зад гърба си два мандата като общински съветник в ОбС – Сапарева баня, а към момента сте и зам.-председател. За първи път се явявате като кандидат за народен представител. Какво ви накара от местната власт да отправите поглед към Парламента?

  • Ситуацията, в която виждам, че се намира държавата и безтегловното положение, в което изпадат българските общини. Държава без бюджет и общини, които нямат подкрепа от централната власт за реализиране па проекти и финансиране. Това виждам вече втора година и като общински съветник съм силно притеснен. Ако това положение в държавата продължи, без да искам да звуча драматично, но ни чака трета национална катастрофа. Трябва редовно правителство. Не просто редовно, но стабилно и да знае как да се справи с кризите. Единствено потенциал и надежда някой да се справи с тези кризи виждам в ГЕРБ-СДС и в най-подготвения, опитен, с добри позиции и контакти навън човек – г-н Бойко Борисов.

Затова приех поканата, в качеството ми на общински съветник и гражданин, който се интересува от обществените процеси, да бъда част от листата на коалиция ГЕРБ-СДС. Имам и друго основание: като баща и българин съм притеснен какво бъдеще оставяме на децата си и каква държава, в която да градят живота си, да създават семейства и да отглеждат на свой ред и те децата си.

  • С какво от досегашния ви опит – професионален и житейски, смятате, чеможе да бъдете полезен като депутат?
  • Човек на действията съм, не на думите. Всеки, който ме познава, знае, че съм последователен и трезвомислещ. Създал съм дом, семейство, извървял съм определен житейски и професионален път. Не се огъвам лесно. Зная как се управлява бизнес – повече от 12 години съм менажирал процеси в туристическия сектор. По мое мнение, ако някой иска да управлява, да заема какъвто и да било държавен пост и да взема решения за бъдещето на хората, трябва да има нещо зад гърба си, което да е изградил със собствен труд. Да е допринесъл с нещо за развитието на родното си място. Да е създал семейство и отгледал деца. Да е преминавал през определени житейски трудности и различни ситуации. Да има християнски ценности, да уважава българските традиции и да обича родината си. Само тогава може да има претенции да взема решения за чужди съдби и да ръководи управленски процеси на местно или национално ниво.
  • Как виждате излизането от всички кризи, в които се намира страната ни? Ще се спасим ли сами, или да чакаме помощ отвън? Коалиция ГЕРБ-СДС какво решение има?
  • Нали сте чували историята за барон Мюнхаузен, който сам се изтегля от блатото, хващайки се за собствената си коса, за да не се удави. Нещата са в нашите ръце, спасението ни зависи от нас и изборът на 2 април го правим ние самите. Ако искаме да оцелеем като държава и народ, трябва да гласуваме. От ГЕРБ-СДС знаем как да изтеглим България от блатото. Колкото и да е трудно, ще успеем да я направим отново стабилна, но трябва да сме силни и единни!
  • Включвате се в политиката в изключително труден период за странатани. Смятате ли, че ще успеете да съставите правителство след изборите?Доколко е важно това да се случи?
  • Ще положим всички усилия за съставяне на правителство. Това е не просто важно, а жизненонеобходимо. Само ГЕРБ има кадровия и управленски опит да извади страната от кризите и да я върне отново към нормалността.

Важно е да се случи, защото кризите са повсеместни, във всички сфери и сектори. И това стана само в рамките на няма и две години. Всъщност това е времето, в което ГЕРБ не е на власт. Шумно рекламираната “промяна” се оказа само една “подмяна”. Имахме стабилност. Подмениха я с хаос. Имахме сигурност. Подмениха я с мигранти, които прегазват полицаи и стрелят по граничари. Имахме финансова дисциплина и достъпни по магазините цени. Подмениха я с невиждана и нечувана инфлация, като от 90-те години. Имахме нормални доходи. Сега имаме само доходи, колкото да преживеем. Спестяванията се стопиха. И никаква предвидимост и спокойствие какво следва в утрешния ден. Мога да изброявам до безкрай, но няма смисъл, защото тези неща са видни за всички.

  • А кое има смисъл?
  • Да търсим подкрепата на хората, да търсим съмишленици и граждани, които искат отново същата стабилност и сигурност за България. Има смисъл да запретнем ръкави и да не позволяваме бъдещето ни и управлението на държавата ни да попаднат отново в ръцете на момчета, които експериментират с тях. В ръцете на хора, които се грижат повече за благосъстоянието на чужди посредници, отколкото на сънародниците си и на родния бизнес. И хора, които прокарват чужди държавни интереси, а не защитават родните. Вярвам, че за две години всички не само се уверихме, а и усетихме по джоба си това. Ако отново застанат начело на държавата, ще ни закотвят при страните от Третия свят.

Управлението на държавата не е игра на рулетка, не е хазарт, не е нещо, с което може да се упражняваш и да експериментираш. Показали и доказали сме, че при нас няма експерименти, а последователност и адекватно управление. Можем да носим отговорност и не бягаме от трудности.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!