Людмил Хаджисотиров: Радвам се, че показахме характер

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров изрази своята гледна точка след втория последователен триумф на отбора му в турнира за Суперкупата на България. Самоковци записаха успех със 70:60 над Балкан и за втора поредна година прибраха трофея в своята витрина.

“Очаквах да е труден мачът. Първо, защото Балкан има добър отбор. Второ, защото мачът е в тази зала. Трето – гардът им не игра и в такива ситуации отборът се сплотява и напрежението пада. Очаквах да е труден и се радвам, че показахме характер, играхме добре в защита, изконтролирахме микроситуациите и съответно това даде резултат. Снощи Димаджио Уигинс имаше температура, гърлото го болеше и не се знаеше дали ще вземе участие. Днес беше малко по-добре и каза, че иска да играе. Игра мъжката и показа характер. Същото беше преди мача с Уулвс с Александър Янев, който си изкълчи глезена, но стисна зъби и игра, а и помогна много на отбора.
Според мен сме сработени на 55-60%. Ние сме със седем нови играчи и работим в прогрес. Имаме още доста неща, които трябва да работим и да подобрим. Знаците до момента, които виждам, са позитивни. Когато има желание и професионализъм, нещата вървят по-лесно”, каза Удо пред Спортал.