Лятната академия ще забавлява децата в община Сатовча, кметът Арбен Мименов: Ще запълним лятото с игри и забавления

Д-р Арбен Мименов

За четвърта  поредна година в гимназиите в сатовчанските села Сатовча, Кочан, Вълкосел и Слащен се провежда забавна лятна академия за деца от 5-ти до 7- ми клас. Летните едноседмични академии, които стартираха от училището във Вълкосел, са с образователна насоченост. И тази година учениците от община Сатовча, включили се в Програмата „Забавно лято“ заедно и отново ще прекарат незабравими мигове по време на образователно  – приключенските занимания, които се провеждат в съответните училища на територията на община Сатовча.

„Целта на провеждащата се в момента лятна  академия в сатовчанско е децата да добият и развият допълнителни знания и умения,  свързани с учебното съдържание за възрастта, да развият допълнителни социални учения и да добият реална представа и отношение към света и околната среда. Времето на децата ще бъде изпълнено и с много  игри и забавления.

Програмата „Забавно лято“ или така наречената Латна академия  се провежда успешно за четвърта поредна година на територията на община Сатовча благодарение на съвместното партньорство между общината, Фондация Фондация BCause, Народно читалище „Бъдеще сега“ и финансовата подкрепа  на „Филип Морис-България“ЕООД.”, обясни кметът Арбен Мименов.