Магично огнено шоу постави начало на празниците в Благоевград

С атрактивно огнено шоу бе поставено началото на декемврийската празнична програма в Благоевград. Актьори на кокили демонстрираха умели съчетания със запалени факли, което силно впечатли стотиците жители и гости на града, събрали се на площад „Георги Измирлиев“.

Непосредствено след това с парапланер пристигна и Дядо Коледа. Той кацна на покрива на Общината и се спусна през комина, влизайки в кабинета на кмета Илко Стоянов. Градоначалникът и Белобрадият старец поздравиха стотиците хора, дошли за да станат част от тържествената програма.„Декември е!  И въпреки студените дни е топло в сърцата ни. Това е най-хубавото време от годината. Не само огънят топли, любовта топли, красотата топли и всичко, заради което сме се събрали заедно тук“, каза в част от приветствието си кметът Илко Стоянов.Той бе подготвил изненада и за Дядо Коледа – Ключът на града, който предаде на Белобрадия старец с послание да отваря с него всички врати, зад които стои Коледното чудо.

Програмата продължи с ефектно пиротехническо шоу, след което жителите и гостите на града се отправиха към Коледното градче, което е обособено в Централната градска градина на Благоевград. Първите гости в него бяха посрещнати от Биг Бенд-Благоевград. Малките посетители бяха изненадани от приказни аниматори, които зарадваха децата с подаръци. Коледното градче ще остане отворено до 6 януари, като през цялото време то ще предлага различни кулинарни изкушения, топли напитки. В него има сцена, на която ще се представят различни прояви – караоке за деца, занимателни игри, танцови изяви и др.