Малеш-Микрево посвети на сватбар победата над Огражден 1955 в Първомай

Мачът от 13 кръг на АОГ Струма между отборите на Огражден 1955 отс.Първомай, които играха на свой терен, и Малеш-Микрево от с.Микрево започна с гол за отбора на домакините. В 1-ва минута при контраатака бе обстрелян вратарят на гостите от около 25 метра, кълбото бе избито и в добавката бившият футболист на Беласица Александър Смилков не сгреши за 1:0. Това попадение не стъписа футболистите от Микрево, които тръгнаха да изравняват резултата. Това успяха да направят в 10-та минута, когато Мартин Подгорски умело изпрати топката в мрежата на огражденци за 1:1, след като бе изведен отлично отляво от Радослав Пецанов. Заигра се в половината на домакините. По двата фланга Радослав Пецанов и Кирил Дамбов затрудняваха изключително много защитата на тима от Първомай. В 26-та минута Бранимир Парангелски бе изведен отлично отдясно пред наказателното поле на домакините и изпрати топката неспасяемо във вратата на Кирил Грозданов за 1:2. В самия край на полувремето Георги Николов оползотвори контраатака на огражденци и направи безпомощен вратаря Ангел Алай за 2:2.

След почивката отборът на гостите заигра на още по-високи обороти и с атака най-вече чрез бързоногия Кирил Дамбов създаваха трудности на защитата на първомайци. В 47-ма минута след бърз рейд на Кирил Дамбов, който преодоля изпречилите му се футболисти от домакините  и преди да стреля бе повален вътре в наказателното поле. Главният съдия Благовест Танев отсъди справедливо дузпа,която потърпевшият превърна в гол за 2:3. В 68-ма минута Кирил Дамбов отново бе изведен отдясно, насочи се директно срещу вратата на гостите, преодоля всички, включително и вратаря на домакините за 2:4. На два пъти и гредите помогнаха на вратаря Кирил Грозданов от Огражден 1955 след удари на Аспарух Шекеров и Марио Кирянски.

„В Първомай се игра мач на много високи обороти между местния тим и нашия Малеш-Микрево. Нашият отбор бе по-класният и съвсем заслужено се добрахме до победата. Турското попълнение, 16-годишния вратар Ангел Алай, бе отличен за играч на мача. Тук е мястото да се спомене и отличната игра на Кирил Дамбов, който затрудняваше изключително много защитата на домакините. В интерес на истината, организацията от страна на отбора на домакините бе на много добро равнище. Игра се много кавалерски и без грубости. В отбора ни не участваха заради лични причини Крум Стоилков, Петър Мицев  и Асен Стоянов. Победата посвещаваме на сватбаря Асен Стоянов, като след мача всички посетихме тържеството му”, сподели Ради Рецанов.

Ташко СУЛЬОТОВ