Малката Стефи от Кюстендил претърпя втора операция в Германия, възстановява се добре

И лявото око на Стефи беше оперирано.

Интервенцията на лявото око е била по-дълга от тази на дясното, надеждите са големи

 

 

Малката Стефи от Кюстендил претърпя операция и на лявото око, след като в средата на месец декември и дясното бе оперирано. Интервенцията бе извършена преди ден от специалисти в болница в град Майнц, Германия. Това съобщи на фейсбук страницата “Да помогнем на Стефи” нейната майка Ася.

„Операцията е минала добре според лекарите, които споделят, че е направено каквото е трябвало. Тази операция бе значително по-дълга от първата. Стефи е доста стресирана и има болки, които ако съдим по първата операция, ще продължат няколко дни. Надяваме се болкоуспокояващите да й подействат по-добре от миналия път, защото тогава беше страшно и отчайващо да я гледаме как се мъчи и да не можем да й помогнем. Тя ще остане в болницата известно време. Надяваме се и вярваме, че ще получим добри новини“, обявиха близките на малката Стефания Йовева.

Стефания е само на 1 година и 6 месеца, като преди около 7 месеца  й поставят страшната диагноза конгенитална глаукома. Очното налягане на Стефи е било 40 mmHg при допустимо 10-21 mmHg. Въпреки лечението и няколкото операции очното налягане е високо, което уврежда нерв и води до слепота. Лекарите в България не дават надежда с обяснението, че глаукомата не се лекува. Единствено в чужбина лечение има и след много благотворителни прояви семейството на Стефи събра средства и замина в Германия, с надеждата тяхното дете да започне да вижда.

Стефи е оперирана по метод, който не се прилага в много болници в Европа, а в България въобще. Сега всички се надяват операциите да са минали успешно и проблемите вече да са в миналото.