Малките шурикени №2 на турнир в Кюстендил

Над 200 състезатели от 12 клуба уважиха надпреварата, домакините от КК “Шурикен” грабнаха 40 отличия и 7 купи

 

Със закъснение от 7 месеца в Кюстендил се проведе 9-а карате купа “Мемориал Светослав Иванов” за деца до 14 г. В тазгодишната спортна проява участие взеха 217 момичета и момчета от 12 клуба от цялата страна. При спазване на всички противоепидемични мерки и разпоредби на Министерството на здравеопазването, свързани с Ковид-19, участниците демонстрираха умения и показаха хъс за победа на татамитата в зала “Осогово”.

Организатор на надпреварата бе КК “Шурикен” (Кюстендил), който и тази година бе сред челните тимове в класирането. Малките шурикени спечелиха 40 медала, от които 15 златни, 10 сребърни и 15 бронзови, а в крайното класиране се нареди на 2-ро след СК “Цанев” (София). На трето място остана клуб “Ронин 11”.

“Състезанието беше много силно. Имаше доста оспорвани категории. Много сме доволни от представянето на всички деца. Благодарим на всички клубове и съдии, които ни уважиха”, казаха от треньорското ръководство на КК “Шурикен”.

За тях предстои Национална купа за всички възрасти във Велико Търново на 24-25 октомври 2020 г., ако нарастващият брой заразени лица в страната не провали надпреварата.