Малчугани от ДГ „Дружба” садиха брези в Бобов дол

Алея с дървета, засадени от деца, ще украсява Бобов дол. По случай Седмицата на гората малчуганите от подготвителната група на Детска градина “Дружба“ и техните родители засадиха брези.

Фиданките са осигурени от Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство”. Засадени са близо до амфитеатъра в парка, който е разположен в центъра на миньорския град.

„Всичките 16 деца от подготвителната група с учителки Весела Стоянова и Десислава Кирилова засадиха по едно дръвче, с помощта на родителите. С всяко дете имаше родител, при някои бяха и двамата родители, имаше дядовци, баби. Съдействаха и служители на общинското предприятие по чистота, които и отделно засадиха дръвчета. Идеята ни е бъдещите първокласници, чието обучение приключва в градината, да оставят нещо трайно за града. Те за първи път засаждат дърво, научиха как се случва това практически, че дърветата пречистват въздуха. Въпреки пандемията, всички се включиха в инициативата с огромно желание – имаше родители, които си бяха сменили графика или отсъстваха от работа, за да дойдат”, обясни директорката на градината Гергана Зарева.

От забавачката редовно участват в инициативи по засаждане на дръвчета. Гордеят и с екокът, който поддържат в градината.
„Имаме екокът и всяка година с децата засаждаме и отглеждаме зеленчуци. Миналата година произведохме домати, пипер, лук. Сега също ще засеем”, каза директорката.

Юлияна КОЛЧАКОВА